Καλάθι Αγορών:

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Σύνδεση

Κατηγορίες προϊόντων

Επισκευθείτε τη σελίδα μας στο facebook και το Pinterest!

our facebook pagePinterest

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΦΕΡΜΟΥΑΡ

 

Whitcomb L. Judson Γεννήθηκε 07 Μαρτίου 1846 στο Ιλινόις του Σικάγου και πέθανε 07 Δεκεμβρίου 1909 ετών 63. Ήταν Αμερικανός πολίτης μηχανολόγος μηχανικός και εφευρέτης. Ο Judson ξεκίνησε τις προσπάθιες του να μετατρέψει τις εφευρέσεις γύρω από το 1888 μέχρι το 1889 ήταν εφευρέτης για ένα πνευματικό σιδηρόδρομο. Judson ήταν ένας εφευρέτης ο οποίος τιμήθηκε με 30 διπλώματα ευρεσιτεχνίας κατά τη διάρκεια μιας καριέρας δεκαέξι (16) ετών.    

Αυτό ήταν το προοιόμιο για το σύγχρονο φερμουάρ που ανέπτυξε και εφευρέθηκε το 1890 ήταν συνδετήρας αλυσίδα. Ο Judson αναγνωρίζεται ώς ο εφευρέτης του φερμουάρ. Εφήυρε επίσης ένα <<κούμπομα-ντουλάπι>> μηχανή αυτοματοποίση τις παραγωγής που έκανε συσκευή στερέωσης του ανέξοδα.  Το <<κούμπομα-ντουλάπι>> ήταν περίπλοκο άγγιστρο που διευθύνεται από ένα <<οδηγό>> για το κλείσιμο και το άνοιγμα ενός ρούχο. Η  πρώτη εφαρμογή ήταν σαν ένα συνδετήρα παπούτσι. Πήρε το πρώτο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας φερμουάρ που εφαρμόστηκε για τον Νοέμβριο του 1891. Το <<κούμπομα-ντουλάπι>>συνάντησε μικρί εμπορική επιτυχία, ως στοιχείο της μόδας κατά τη διάρκεια της ζωής του. Το 1914 το φερμουάρ βελτιώθηκε από τον Σουηδο-Αμερικανό μηχανικό Gideon Sundback. O Sundback επανασχεδίασε με επιτυχία των συνδετήρα του Judson σε μία πίο εκσυχρονησμένη και πιό αξιόπιστη μορφή που ονομάζεται "Talon".

Gideon Sundback Γεννήθηκε 24 Απριλίου 1880 στι Σουηδία πέθανε 21 Ιουνίου 1954 ετών 74. με ιθαγένια ΣουηδοΑμερικνός Ο Sundback ασχολήθηκε με το φερμουάρ τις χρονιές 1906 και 1914 και έχει συνεργαστεί και με άλλους μηχανικούς. Μετά από πολλές προσπάθειες το 1914  δημιουργεί ένα φερμουάρ από μέταλλο και το αποκάλεσε Hookless No 2. Εκεί ήταν η πρ΄τη φορά που χρησιμοποιήδε τα "δοντάκια" που υπάρχουν εκεί και επίσης κατάφερε να το δημιουργήσει σε σχήμα του γράμματος "Υ". Μετά από 92 χρόνια  το 2006 Ο Sundback διακρίθηκε από τον οργανισμό "National invntor hall of fame" για την εφευρεσή του στο φερμουάρ.  Ο Gideon Sundback ο εφευρέτης του φερμουάρ, τιμάται από την Goolge Doodle, στης 24 Απριλίου 2012 για τα 132 χρόνια της γεννησεώς του. Φερμουάρ ουδέτερο άκλιτο. Μηχανισμός που κλείνει/κουμπώνει τσάντες, βαλίστες, ρούχα κλπ. Αποτελείται απο δύο σειρές "δοντιών" και "λαβί-οδηγό", η οποία, όταν σύρεται προς τη μία πλευρά, κουμπώνη αναγκάζοντας το κάθε "δόντι" να μπαίνει ανάμεσα στα δύο απέναντι του όταν ο "οδηγός" σύρεται προς την αντίθετι πλευρά, "δόντια" απελευθερώνονται και ο μηχανισμός ανοίγει.