Καλάθι Αγορών:

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Σύνδεση

Κατηγορίες προϊόντων

Επισκευθείτε τη σελίδα μας στο facebook και το Pinterest!

our facebook pagePinterest

Πως φτιάχνουμε τυρί φέτα

9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

 Κι από τα κόκκινα πάμε για λίγο στα λευκά!!

Η Ιωάννα είναι αγαπημένη εξαδέλφη, όχι πως οι άλλες δεν είναι, ζει στη Νάξο όπου και δραστηριοποιείται στον τομέα του τουρισμού, δείτε εδώ, αλλά και στα αγροτικά θέματα.

Τελευταία απέκτησε και ζωάκια από τα οποία έχει παραγωγή γάλακτος.

Εκμεταλλευόμενη το γάλα λοιπόν και με παλιές μνήμες και λίγο ψάξιμο τώρα έφτιαξε τυρί φέτα.

Τη διαδικασία αυτή τη μοιράζεται σήμερα μαζί μας και την ευχαριστώ πολύ.

 

Περισσότερα...

Πώς φτιάχνω τυρί
23 Φεβρουαρίου 2012 
Αυτό το” μαγικό” υγρό είναι η πυτιά τύρου. Η μαγιά που πήζει το γάλα και το μετατρέπει σε τυρί! Αυτό το μικρό μπουκαλάκι το 50αράκι πήζει μέχρι και 80 κιλά γάλα!!!!! οπότε υπολογίζουμε περίπου ένα γραμμάριο για κάθε κιλό γάλακτος που θέλουμε να κάνουμε τυρί. Ζεσταίνουμε το παστεριωμένο γάλα που αγοράσαμε στους 35 βαθμούς (το γράφει και στο μπουκαλάκι της πυτιάς)  και μετά ρίχνουμε την πυτιά και ανακατεύουμε να φτάσει παντού. Αφήνουμε το γάλα έτσι να σταθεί περίπου μια ώρα, ίσως και λίγο περισσότερο. Αφού έχει πήξει το κόβουμε με μια σπάτουλα και αμέσως το παίρνουμε με μια κούπα από την κατσαρόλα και το ρίχνουμε στην τσαντίλα, το ύφασμα αυτό που είναι ειδικό για το στράγγισμα του τυριού. [αν βάλουμε φρέσκο γάλα αμέσως μόλις το πάρουμε από το ζώο, θα πρέπει να το παστεριώσουμε εμείς φτάνοντάς το στους 95 βαθμούς για να σκοτωθούν αν υπάρχουν μικρόβια και έπειτα ακολουθούμε τη διαδικασία με τους 35 βαθμούς κανονικά]

Περισσότερα...

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΦΕΡΜΟΥΑΡ

 

Whitcomb L. Judson Γεννήθηκε 07 Μαρτίου 1846 στο Ιλινόις του Σικάγου και πέθανε 07 Δεκεμβρίου 1909 ετών 63. Ήταν Αμερικανός πολίτης μηχανολόγος μηχανικός και εφευρέτης. Ο Judson ξεκίνησε τις προσπάθιες του να μετατρέψει τις εφευρέσεις γύρω από το 1888 μέχρι το 1889 ήταν εφευρέτης για ένα πνευματικό σιδηρόδρομο. Judson ήταν ένας εφευρέτης ο οποίος τιμήθηκε με 30 διπλώματα ευρεσιτεχνίας κατά τη διάρκεια μιας καριέρας δεκαέξι (16) ετών.    

Περισσότερα...

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΕΚΤΟΥ 

 

Το πλέξιμο είναι ένα χόμπι που κρατάει από γενιά σε γενιά εδώ και πολλούς αιώνες. Το πλέξιμο είναι χόμπι και επάγγελμα βγάζοντας λεφτά και ξεκινώντας ιστορικά κάπου στα τέλη του μεσαίωνα.

Στην πραγματικότητα όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι το πλέξιμο είναι μια αρκετά πρόσφατη εφεύρεση. Δεν υπάρχουν μύθοι για το πλέξιμο όπως υπάρχουν για παράδειγμα αρχαίοι μύθοι σχετικά με τη νηματουργία και την ύφανση. Μια γρήγορη ματιά σε ένα αγγλικό λεξικό της οξφόρδης αποκαλύπτει ότι ο όρος <<πλέκω>> δεν προστέθηκε στην αγγλική γλώσσα παρά μόνο μετά το 1300 μ.Χ.. Περαιτέρω παρατηρούμε ότι η λέξη <<πλέκω>> δεν υπήρχε σε καμία ευρωπαική γλώσσα πριν την Αναγέννηση.

Εκτός από την Μέση Ανατολή και τη Ισπανία, σε άλλα μέρη του κόσμου η λέξη για το πλέξιμο εμφανίστηκε πολύ αργότερα. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά διατηρητέα πλεκτά σήμερα που χρονολογούνται από το 

10ο και το 12ο αιώνα. Έρευνες πάνω στο θέμα έδειξαν πως το πλέξιμο πρωτοεμφανίστηκε στη Μέση Ανατολή και από εκεί διαδόθηκε στην Ευρώπη και την Αμερική μέσω των αποίκων. Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν σε ένα τάφο της Αιγύπτου πλεκτά παντοφλάκια και κάλστες για παιδιά των οποίων το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού είναι χωρισμένο από τα υπόλοιπα δάχτυλα όπως κάποια από τα σύχρονα γάντια, Χρονολογούνται τον 4ο αιώνα μ.Χ.. Επικρατεί επίσης η άποψη ότι στην Ευρώπη το πλέξιμο εισήγαγαν οι κόπτες (κλάδος του Χριστιανισμού στην Αίγυπτο). 

Περισσότερα...

Πρωταγωνίστρια του «Καφέ της Χαράς» άνοιξε μαγαζί με είδη για πλέξιμο

 

Πρωταγωνίστρια του «Καφέ της Χαράς» άνοιξε μαγαζί με είδη για πλέξιμο

 

Από φουρνάρισσα στο Κολωκοτρωνίτσι... επιχειρηματίας στην Αγία Παρασκευή έγινε πρωταγωνίστρια του «Καφέ της Χαράς»!

Περισσότερα...